Beaver Builder - vodič za početnike Idi do glavnog sadržaja

Beaver Builder – vodič za početnike

Beaver Builder je jedan od najpopularnijih drag-and-drop page builder-a. Odlikuje ga odličan front-end editor pomoću kojeg možete brzo i jednostavno kreirate bilo koju vrstu web sajta/stranice.

Pored toga, ovaj page builder dolazi sa velikim brojem modula i template-a koji vam mogu pomoći prilikom dizajniranja, odnosno kreiranja web sajta.

U ovom tekstu ćemo predstaviti Beaver Builder i dati neke osnovne instrukcije kako možete da ga koristite da biste kreirali svoj sledeći web sajt.

Šta je page builder?

Page builder je alat ili softver u formi plugin-a koji omogućava korisnicima da kreiraju i uređuju web sajtove/stranice bez potrebe za pisanjem koda. Ovi alati su dizajnirani da budu jednostavni za korišćenje i obično dolaze sa drag-and-drop interfejsom za lako postavljanje elemenata kao što su slike, tekstualni blokovi, dugmad, obrasci i ostalo.

Pored Beaver Builder-a na tržištu postoji još nekoliko odličnih WordPress page builder-a, među kojima su najpoznatiji Divi, Elementor i Brizy. Svaki od ovih alata ima svoje prednosti i mane, pa je naša preporuka da se sa svakim od njih upoznate i pre kupovine proverite da li odgovara vašim potrebama.

Zašto Beaver Builder?

Kako smo već pomenuli, Beaver Builder je jedan od najboljih drag-and-drop page builder-a. Odličan je izbor za početnike jer omogućava kreiranje potpuno responsivnih web sajtova, bez potrebe za kodiranjem ili korišćenjem CSS-a za stilizovanje elemenata.

Beaver Builder nudi preko 30 predefinisanih template-a koji vam mogu pomoći da kreirate web sajtove u različitim stilovima. Ovi template-i su odlična početna tačka za one koji prvi put ulaze u svet web dizajna, jer omogućava da iskoristite neki od već dizajniranih template-a i prilagodite ga svojim potrebama.

Istovremeno, odličan je za napredne WordPress korisnike, jer im omogućava da dodaju prilagođen CSS kod. Ova fleksibilnost omogućava developerima da dodaju napredne funkcionalnosti ili samostalno dizajniraju elemente, a sve to bez korišćenja drag-and-drop funkcionalnosti.

Drugim rečima, Beaver Builder je pogodan i ako ste početnik i ako ste već iskusan web profesionalac.

Kada je u pitanju licenciranje, ovaj builder dolazi u dve varijante. Kao besplatan alat, koji nudi samo neke osnovne funkcionalnosti i kao takav je dobar način da ga isprobate pre nego se odlučite da li vam odgovara ili ne, i u premium verziji (Beaver Builder Pro) koju morate da kupite, a koja dolazi sa svim funkcionalnostima koje ovaj plugin nudi.

Instalacija besplatnog Beaver Builder-a

Svaki WordPress plugin se u suštini jednostavno instalira i aktivira. Tako je i sa Beaver Builder-om. Međutim, ono što je prednost ovog plugina jeste upravo lako podešavanje koje radite nakon instalacije.

Da biste instalirali plugin potrebno je da u svom WordPress admin dashboard-u potražite opciju Plugins, a zatim iz pod-menija izaberete opciju Add New Plugin. Kada uđete u WordPress repozitorijum plugina u search bar kucajte “Beaver Builder” i na listi će se pojaviti besplatna verzija plugina. Nakon toga samo instalirajte i aktivirajte plugin.

Ova opcija je dobra ukoliko želite da prvo isprobate Beaver Builder pre kupovine.

Instalacija Beaver Builder Pro verzije

Da biste instalirali i koristili Pro verziju, prethodno je potrebno da posetite zvaničan Beaver Builder web sajt i registrujete se. Kao što ćete videti, plugin nudi 4 plana između kojih možete da izaberete onaj koji najviše odgovara vašim potrebama.

Kada ste kupili željeni plan, idite na opciju My Account u okviru svog Beaver Builder dashboard-a i preuzmite ZIP fajl plugina na svoj računar.

Ne zaboravite da ujedno i kopirate svoj aktivacioni ključ, jer će vam on biti neophodan da biste aktivirali premium funkcionalnosti plugina.

Sada će biti potrebno da pre registracije plugina prvo deaktivirate i deinstalirate besplatnu verziju. To će obezbediti da se naknadno ne pojavi neki konflikt između ovih verzija.
Zatim idite ponovo na Plugins pa iz pod-menija ove opcije odaberite opciju Add New Plugin. Sada kliknite na dugme Upload Plugin i pronađite ZIP fajl sa Pro verzijom na vašem računaru.

Kada ste pronašli fajl kliknite na dugme Install da biste pokrenuli instalaciju.

Nakon instalacije biće potrebno da kliknete da dugme Activate, kako biste i aktivirali plugin.
Kada ste završili aktivaciju, bićete automatski preusmereni na opciju Settings → Beaver Builder koja se nalazi pod tabom License.

Sada zalepite aktivacioni ključ koji ste ranije kopirali sa Beaver Builder sajta. Nakon ovog koraka ste spremni da koristite Beaver Builder Pro verziju.

Podešavanje Beaver Builder plugina

Ono što je zanimljivo i ujedno veoma korisno kod Beaver Builder-a je to što su podešavanja odvojena pod dve odvojene kategorije: Setting Menu i Feature Menu.

Podešavanja se nalaze pod opcijom WordPress Settings, što obezbeđuje lakše podešavanje plugina.

Sve opcije su jasno predstavljene i vertikalno poređane, tako da je veoma lako pronaći ih. Evo šta navedene opcije znače:

Welcome

Ova opcija prikazuje uvodni ekran koji pruža osnovne informacije o Beaver Builder-u, kratke tutorijale za početnike i linkove ka dokumentaciji i resursima za podršku.

License

Ovo je deo gde unosite i upravljate svojom licencom za Beaver Builder. Ovde možete da unesete aktivacioni ključ koji ste dobili prilikom kupovine proizvoda kako biste aktivirali premium funkcionalnosti i dobili pristup ažuriranjima i podršci.

Modules

Moduli predstavljaju osnovne building blokove u Beaver Builder-u. Ova opcija omogućava pristup različitim modulima kao što su tekstualni blokovi, slike, video zapisi, galerije, dugmad, obrasci i drugi elementi koje možete dodati na svoje stranice. Svaki modul dolazi sa sopstvenim setom opcija za prilagođavanje.

Templates

Template-i su unapred dizajnirane stranice ili delovi stranica koje možete koristiti kao osnovu za svoj dizajn. Ovaj plugin dolazi sa različitim template-ima koje možete prilagoditi svojim potrebama, čime se ubrzava proces izrade web sajtova/stranica.

User Access

Ova opcija omogućava vam da kontrolišete ko može da koristi plugin i koje opcije su im dostupne. Možete postaviti različite nivoe pristupa za različite korisnike, što je korisno ako imate više saradnika ili klijenata sa različitim potrebama za pristupom.

Icons

Ova opcija omogućava vam da dodate i upravljate ikonicama koje koristite na svom web sajtu. Beaver Builder podržava različite setove ikonica, uključujući Font Awesome i druge, što vam omogućava da lako dodate vizuelne elemente.

Branding

Ova opcija omogućava prilagođavanje izgleda Beaver Builder interfejsa kako bi se slagao sa brendom vašeg sajta ili kompanije. Možete prilagoditi logo, boje i druge vizuelne elemente interfejsa.

Help dugme

Dugme za pomoć pruža brzi pristup dokumentaciji, vodičima, forumima za podršku i drugim resursima koji vam mogu pomoći u rešavanju problema ili učenja kako da najbolje iskoristite Beaver Builder.

Tools

Ovo je sekcija gde možete pronaći različite alate za upravljanje vašim stranicama i sadržajem. Alati mogu uključivati opcije za uvoz i izvoz šablona, resetovanje postavki, čišćenje keša i druge funkcionalnosti koje olakšavaju održavanje i upravljanje vašim sajtom.

beaver builder

Ideja iz ovog rasporeda opcija je u tome da sve bude dostupno brzo, jednostavno i na jednom mestu. To znači da nećete morati da prelazite sa opcije na opciju tokom izrade stranice na front end-u.

Beaver Bulder funkcionalnosti

Jedan od bitnih funkcionalnosti u Beaver Builder-u je to što lako možete da mu pristupite iz WordPress admin dashboard-a. Nekoliko je načina da to uradite:

Prvi način je putem opcije Pages → All Pages gde ćete videti listu svih svojih stranica. Ovde pređite mišem preko stranice koju želite da uredite, i pojaviće se opcija Beaver Builder. Kada je odaberete, bićete preusmereni na editor na front-end-u.

beaver builder

Sledeći način je da odaberete opciju Edit na novoj ili postojećoj stranici. Podrazumevano će vam se otvoriti blok editor (Gutenberg Editor), ali s obzirom na to da želimo da koristimo builder za izradu stranice, koristićemo ikonicu Plus (+) da pronađemo opciju pod nazivom Beaver Builder Block.

Kada pronađete blok, možete ga postaviti bilo gde na stranici. Blok će vam zatim ponuditi opciju da koristite standardni editor (blok editor) ili da pokrenete Beaver Builder.

Sve što sada treba da uradite je da kliknete na opciju Launch Beaver Builder kako biste otvorili njegov live editor.

beaver builder

Treći način da pokrenete Beaver Builder je otvaranje bilo koje stranice dok ste prijavljeni na vaš WordPress dashboard. Na vrhu ćete videti razne opcije kao što su Edit Site, Edit Post, Caching i tako dalje. Primetićete i Beaver Builder ikonicu. Izaberite je, i bićete preusmereni na vizuelni page builder.

Ono što je zasigurno dobra opcija koju bismo želeli da vidimo i u nekim drugom page builder-ima jeste da postoji veliki broj načina za pristup vizualnom page builder-u.

Beaver Builder nudi opciju da gde god da se nalazite na vašem sajtu, bilo na front-end-u ili back-end-u, samo jednim klikom možete pokrenuti drag-and-drop builder.

Prva stvar koju možete da primetite je da Beaver Builder, za razliku od većine drugih page builder-a, nudi full-sreen prikaz stranice. Ovo je veoma zgodno jer odmah možete videti celu stranicu, što olakšava postavljanje elemenata i kreiranje dizajna.

beaver builder

Customization meni je smešten sa strane, a da biste mu pristupili, prvo morate kliknuti na deo koji želite da editujete. Ovaj meni je podeljen na tabove Module, Templates, Rows i Saved.

Da biste uredili vašu stranicu, sve što treba da uradite je da izaberete bilo koju od ovih opcija i pomoću drag-and-drop interfejsa premestite je gde želite na stranici.

Modules: Moduli su različiti načini za dodavanje sadržaja pomoću Beaver Builder-a. Potrebno je da postavite modul unutar reda ili kolone. Dakle, pod ovim tabom ćete videti module podeljene u različite grupe koje uključuju Basic, Media, Actions, Layouts, Info, i Posts.

Rows: Redovi (Rows) su način na koji Beaver Builder horizontalno deli stranicu, dok kolone dele stranicu vertikalno. Plugin će vam ponuditi nekoliko opcija kolona pod ovim tabom, i možete odabrati onu koja najbolje odgovara dizajnu vaše stranice.

Templates: Ovaj plugin nudi različite vrste template-a. Deli ih na Content i Landing Page template, što vam omogućava da lako izaberete jedan sa dugačke liste.

Saved: Ovde možete pristupiti svim svojim sačuvanim Beaver Builder modulima, redovima i kolonama koje možete ponovo koristiti. Podrazumevano, meni za prilagođavanje je na desnoj strani. Ukoliko želite možete ga trajno premestiti na levu stranu ako vam to više odgovara.

beaver builder

Da biste pristupili meniju sa alatima (Tools), kliknite na strelicu nadole pored ikonice Beaver Builder-a na levoj strani.

Tools meni se sastoji od sledećih opcija:

  • Publish Layout: Objavljuje trenutni raspored stranice, čineći promene vidljivim posetiocima sajta.
  • Save Template: Omogućava vam da sačuvate trenutni raspored kao šablon koji možete koristiti kasnije na drugim stranicama.
  • Preview Layout: Omogućava pregled trenutnog rasporeda bez objavljivanja, tako da možete videti kako će stranica izgledati nakon što je objavite.
  • Duplicate Layout: Stvara kopiju trenutnog rasporeda na istoj ili drugoj stranici.
  • Import/Export: Omogućava uvoz ili izvoz rasporeda stranica, što je korisno za deljenje dizajna između različitih sajtova.
  • History: Prikazuje listu prethodnih akcija sa mogućnošću poništavanja (Undo) ili ponovnog vraćanja (Redo) promena.
  • Revisions: Prikazuje različite verzije rasporeda stranice koje ste sačuvali, omogućavajući vam da se vratite na prethodnu verziju ako je potrebno.
  • Global Settings: Postavke koje se primenjuju na sve stranice koje koriste Beaver Builder, uključujući globalne module i redove.
  • Customize: Otvara dodatne opcije prilagođavanja teme i izgleda vašeg sajta.

Ove opcije vam omogućavaju detaljnu kontrolu i prilagođavanje vaših stranica u Beaver Builder-u, čineći proces dizajniranja efikasnijim i fleksibilnijim.

Takođe, bitno je da napomenemo da, iako je ovaj plugin vrlo jednostavan za korišćenje, mi smo imali poteškoća u pronalaženju dugmadi za Undo ili Redo. Ove opcije su obično dobro prikazane na drugim page builder-ima jer vam olakšavaju vraćanje nazad kada napravite grešku ili ponovite nešto ako želite da ponovo uradite.

Umesto da dobijete ovu dugmad direktno na prozoru za pregled, morate otići u meni Tools, pa zatim na opciju History. Ovde ćete videti listu svojih prošlih akcija koje ste preduzimali na stranici, koje možete odabrati i poništiti.

beaver builder

Sada, hajde da pogledamo kako da koristimo Beaver Builder za editovanje ili kreiranje stranice.

Jedna funkcionalnost koja nam se zaista dopala je koliko je lako podesiti veličinu ili broj kolona i redova bez korišćenja Row taba u Customization meniju.

Prvo, kada pređete mišem preko sekcije na stranici, pojaviće se 2 granice (border) oko nje. Najudaljenija je granica reda, a unutrašnja je granica kolone. Na vrhu svake granice videćete opcije za editovanje, dupliranje, uklanjanje ili pomeranje sekcije.

Sada, kada pomerite miša do strane kolone, moći ćete lako da podesite širinu koristeći drag-and-drop funkcionalnost. Ovo vam omogućava da bolje postavite kolonu tačno kako ste zamislili.

Pored toga, ako dodate novi modul na stranicu, vizuelni editor će se automatski prilagoditi kako bi smestio novi element stranice kreirajući novu kolonu ili red. Ovo omogućava da se vaši moduli lako uklapaju na vašu stranicu bez potrebe da preduzimate dodatne korake.

beaver builder

Sada kada znate kako da dodate i uređujete module, redove i kolone na stranici, hajde da vidimo kako možete da uređujete tekst na stranici?

Kao što ste do sada primetili, Beaver Builder vrlo često pruža nekoliko opcija za određenu funkcionalnost. To važi i kada je u pitanju dodavanje sadržaja. Ovaj plugin vam nudi dva načina za dodavanje sadržaja na stranicu.

Prvi način: Dodavanje sadržaja direktno na stranicu

Najjednostavniji način je dodavanje sadržaja direktno na samu stranicu. Kada odaberete kolonu, možete urediti sadržaj kao bilo koji drugi modul na stranici. Možete jednostavno obrisati trenutni sadržaj i dodati novi koji želite.

Najveći problem sa ovim načinom dodavanja sadržaja su ograničene opcije stilizovanja. Ipak, možete dodati podebljan tekst, italik, podvučen tekst, linkove i poravnanje teksta.

beaver builder

Drugi način za dodavanje sadržaja pomoću Beaver Builder-a je kroz Tekst Editor u Customization meniju. Ovde možete jednostavno obrisati i dodati sadržaj kao i kod prvog načina. Međutim, pored toga, možete dodati medije, promeniti stil fonta, dodati senku tekstu, promeniti margine i još mnogo toga. Možete čak urediti sadržaj stranice u HTML-u ili dodati zaglavlja koristeći Beaver Builder-ov Tekst Editor.

Pošto je Tekst Editor i dalje deo front-end editora, pruža vam savršenu priliku da napravite bilo kakve promene u tekstu i odmah vidite kako će stranica izgledati uživo.

beaver builder

Nakon što izvršite sve promene u sadržaju i kolonama, Beaver Builder vam omogućava da sačuvate taj raspored kao modul. Ovo znači da možete ponovo koristiti taj red na drugim stranicama, čime olakšavate proces izgradnje sajta.
Pored čuvanja modula, možete ga sačuvati i kao Global, što znači da će modul biti automatski dodat na svim vašim stranicama.

beaver builder

Pored čuvanja modula, Beaver Builder vam omogućava da lako kreirate i sačuvate template. Idite na opciju Beaver Builder Templates. Ovo će otvoriti stranicu gde možete videti sve template koje ste kreirali. Svaki template ima svoj shortcode koji možete koristiti za dodavanje template-a na bilo koju stranicu. Pored svakog template-a imate opciju da ga uredite pokretanjem Beaver Builder-a.

U podmeniju template-a imate pristup sačuvanim redovima, kolonama i modulima koje možete koristiti na drugim stranicama. Klikom na dugme Add New možete kreirati novi šablon. Videćete padajući meni koji vam omogućava dodavanje sačuvanog reda ili modula. Takođe možete dodati red ili modul kao Global.

Pored toga, možete lako kreirati i sačuvati kategorije iz backend-a. Ove kategorije možete koristiti za klasifikaciju vašeg sadržaja i stranica kasnije, što poboljšava korisničko iskustvo i navigaciju za vaše posetioce.

beaver builder

Sada kada razumete više o drag-and-drop builderu, glavnoj funkcionalnosti Beaver Builder-a, pogledajmo šta on još može da uradi.

Ostale funkcionalnosti

Veliki izbor template-a stranica

Beaver Builder dolazi sa preko 30 profesionalno dizajniranih template-a stranica. Inače, ovaj plugin radi na svim WordPress temama, tako da ne morate menjati omiljenu temu da biste počeli da koristite ovaj plugin.
Sve dok koristite responsivnu WordPress temu, sve stranice koje kreirate biće 100% responsivne, što znači da će biti ispravno prikazane na svim uređajima.

beaver builder

Možete koristiti sve Beaver Builder template sa bilo kojim od vaših premium planova, bez skrivenih troškova. Pored toga, možete pronaći template za mala preduzeća, elektronske knjige, advokatske firme i mnogo toga.
Takođe, možete pronaći mnoge unutrašnje template stranica kao što su kontakt stranice, prijave za biltene, strane o nama, tabele sa cenama i još mnogo toga.

Da biste uštedeli još više vremena, plugin vam takođe omogućava da sačuvate beskonačan broj template-a unutar builder-a. Isto tako, možete sačuvati i redove i module u page builder-u.

Precizno pozicioniranje sadržaja

Pozicioniranje slika i teksta u vašem podrazumevanom (ugrađenom) WordPress editoru je zamorno. Sa Beaver Builder-ovim front-end drag-and-drop editorom stranica, lako možete pozicionirati svoj sadržaj sa velikom preciznošću. Kada završite sa editovanjem, možete sačuvati primene direktno sa front-end-a ili se vratiti na poslednje objavljeno/snimljeno stanje.

Potpuna kontrola nad vašim sadržajem

Beaver Builder vam omogućava da promenite svoju temu bez gubitka sadržaja. Ako odlučite da prestanete da koristite ovaj plugin, vaš sadržaj će se vratiti u podrazumevani WordPress editor.

Dostupan kao plugin i kao tema

Beaver Builder je dostupan i kao plugin i kao tema. Tema vam omogućava da vršite uživo izmene preko WordPress editora. Sve postavke teme možete pronaći u editoru, tako da možete uživo pregledati sve promene postavki teme.
Tema takođe dolazi sa širokim spektrom predefinisanih opcija. Klikom na dugme, predefinisane opcije automatski ažuriraju postavke teme kako bi kreirale desetine različitih stilova.

Dokumentacija i podrška

Beaver Builder ima odličnu dokumentaciju koja vam je na raspolaganju bez obzira da li ste se rešili da koristite premium ili besplatnu verziju. Na početnoj stranici njihovog zvaničnog sajta videćete meni opciju pod nazivom Learn. Ovo otvara padajući meni koji se sastoji od bloga, baze znanja, video zapisa, kurseva i stranice About us.

beaver builder

Meni za učenje je statičan na većini stranica na sajtu Beaver Builder-a, što ga čini praktičnim za pristup gde god da se nalazite na njihovom sajtu. Evo šta ovaj meni sadrži:

  • Blog: Ovo otvara listu članaka koji su dobro napisani i lako razumljivi.
  • Baza znanja: Vodi vas na stranicu sa tabovima raspoređenim u formatu pločica, što olakšava pronalaženje onoga što tražite. Takođe možete koristiti search bar da biste pronašli materijale za učenje. Na ovoj stranici možete pristupiti Beaver Builder forumima i zajednicama. Ovde možete pronaći druge korisnike i diskutovati o Beaver Builder-u sa svojim kolegama.
  • Video: Ovo će vas preusmeriti na YouTube kanal Beaver Builder-a. Ovde možete pogledati njihove vodiče u video formi. Ovo daje korisnicima koji ne vole da čitaju dokumentaciju alternativni način da nauče o ovom vizuelnom editoru stranica.
  • Kursevi: Beaver Builder vam daje pristup listi besplatnih i plaćenih kurseva. Prikazana je dužina svakog kursa kako biste znali koliko će vam vremena trebati da ga završite, što vam pomaže u planiranju. Takođe možete preuzeti sertifikat nakon završetka kursa. Ovo može biti odličan način da pokažete klijentima ili kolegama šta možete da uradite kao web developer.
  • O nama: Ova stranica objašnjava šta je Beaver Builder tim. Ova stranica objašnjava zašto je Beaver Builder osnovan i šta se nadaju da će postići u budućnosti. Takođe možete pregledati recenzije i saznati više o osnivačima.

Sa druge strane, Beaver Builder omogućava vam pristup njihovoj dokumentaciji direktno u vašem WordPress admin dashboard-u.
Sve što treba da uradite je da odete na Settings Beaver Builder u vašem WordPress admin dashboard-u. Odatle ćete pod tabom Welcome moći da pristupite svim informacijama koje su vam potrebne.

beaver builder

Ako ne pronađete pomoć u dokumentaciji, obavezno proverite forume i Facebook grupe da vidite da li je vaš problem već ranije diskutovan u nekoj od postojećih grupa. Ako nije, možete kontaktirati podršku putem ticketing sistema da dobijete pomoć.

Naravno, podrazumeva se da ukoliko želite da pristupite podršci Beaver Builder-a, prvo morate biti kupac jer se traži da se prijavite na svoj nalog da biste popunili kontakt formu sa opisom problema.

Cena Beaver Builder plugin-a

Za razliku od većine WordPress page builder-a dostupnih na tržištu, Beaver Builder vam omogućava da preuzmete besplatnu verziju plugina iz zvaničnog WordPress repozitorijuma.

Ako trenutno nemate budžet za sve premium funkcije, možete početi sa lite verzijom Beaver Builder-a. Lite verzija dolazi sa ograničenim funkcijama i podrškom.

Premium verzija Beaver Builder-a dostupna je u 4 različita plana: Standard, Pro, Agency i Ultimate.

Svi planovi vam omogućavaju da koristite page builder za neograničen broj sajtova i takođe nude vrhunsku podršku za jednu godinu.

Jedina razlika je u tome što Standard plan ne dolazi sa temom Beaver Builder.

Pro plan dolazi sa temom i mogućnošću za više sajtova.

Agency plan vam daje sve funkcije Pro plana, plus omogućava vam da white-labelujete svoj page builders. Na taj način možete praviti sajtove za vaše klijente i ujedno da menjate sve instance reči Page Builder i Beaver Builder u svom WordPress admin dashboard-u.

Ultimate Plan omogućava korišćenje na neograničenom broju sajtova, uključuje Beaver Themer za napredne prilagođene layout-e, i nudi White Labeling opciju. Takođe pruža pristup ekskluzivnim template-ima, premium podršku i podršku za višesajtne mreže. Idealan je za profesionalce i agencije koji žele maksimalnu fleksibilnost i napredne funkcionalnosti.

Trenutne cene po paketima su:

  • Standard: $99
  • Pro: $199
  • Agency: $399
  • Ultimate: $546

Zaključak

Beaver Builder je moćan drag-and-drop alat za kreiranje web stranica, poznat po svom front-end editoru i velikom broju modula i šablona.

Pogodan je za početnike zbog jednostavnosti korišćenja i mogućnosti kreiranja responsivnih sajtova bez kodiranja, ali i za napredne korisnike koji mogu dodavati prilagođeni CSS.

Dostupan je u besplatnoj verziji sa osnovnim funkcionalnostima i premium verziji sa svim opcijama i funkcionalnostima koje ovaj page builder može da ponudi.

Instalacija ovog plugina je jednostavna i brza, sa detaljnim podešavanjima za sve korisničke nivoe. On omogućava intuitivno editovanje stranica, sa mnoštvom opcija za prilagođavanje sadržaja, modula, redova i kolona, i sve to u full-screen prikazu za bolju preglednost.

Dokumentacija i podrška su veoma kvalitetni, sa obiljem resursa kao što su blog, baza znanja, video zapisi i kursevi, što čini učenje i korišćenje Beaver Builder-a jednostavnim i efikasnim.

Sve u svemu, Beaver Builder je fleksibilan i prilagodljiv alat koji omogućava lako kreiranje i upravljanje web stranicama, pogodan za sve korisničke nivoe, od početnika do iskusnih web profesionalaca.

Nenad MIhajlović


Ostavite odgovor